1.png
3.png
 

Wat is een Maker Faire?

line_horizontal.png
Background_transp.png

Een feest! Een evenement! Een festival!

Een Maker Faire kan je het best omschrijven als een geschifte doe-het-zelf kermis waar alles kan én mag.

Robotarmen, een vuurspuwende draak, een touwtjes-springende pinguïn, … Je kan het niet gek genoeg bedenken of je komt het er tegen.

Het wordt dus in de eerste plaats een toonmoment voor creativiteit en vindingrijkheid met de coolste projecten en ideeën van het moment.

Maar er zullen ook workshops, keynote speeches en Maker Faire comedy nights georganiseerd worden.

In Eindhoven en Rijsel bestaat al iets gelijkaardigs, maar België bleef achter. Daar komt begin mei 2019 verandering in.

 

Waar en wanneer gaat Maker Faire Gent door?

line_horizontal.png
Background_transp.png

Maker Faire Gent gaat door in Meubelfabriek Gent. Een oude industriële site in het hartje van Gent.

Maker Faire Gent gaat door op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 mei 2019

2.png
 
 

Wat heeft Henk Rijckaert ermee te maken?

line_horizontal.png
Background_transp.png

Henk Rijckaert is een maker. Meestal van comedy, soms van televisie en voor de rest van heel veel dingen in zijn werkkot. Getuige daarvan de wekelijkse Koterij video’s op zijn YouTube-kanaal, dat intussen meer dan 13.000 subscribers heeft.

In zijn nieuwe comedyvoorstelling Maker, die in januari in première gaat, breekt Henk een lans voor het make-it-yourself principe. Met groot enthousiasme vertelt hij over de kracht van uw eigen handen, over dingen uitvinden en maken.

Rijckaert gaat ver in het makerschap. Zo ver dat hij een maker festival organiseert: Maker Faire Gent. Het is een droom die hij al jaren koestert en die op 3, 4 en 5 mei 2019 werkelijkheid wordt.

 

Call for Makers

line_horizontal.png
Background_transp.png

Maker Faire Gent zoekt creatieve en enthousiaste Makers die niet bang zijn om vooruit te kijken! Van designers tot hackers, robotbouwers tot kunstenaars, software ontwikkelaars, futuristen, recyclers en van amateurs tot professionals. Iedereen die actief bezig is met dingen creëren, is welkom om zijn/haar projecten te laten zien aan een groot publiek.

Je kan iets tentoonstellen, maar het is ook mogelijk om een keynote speech of een workshop te geven. Of een wedstrijd tussen robots te organiseren! Of …!

Update (12.02.2019)
De inschrijving voor Makers is intussen afgesloten. Makers die zich ingeschreven hebben, worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht of ze al dan niet toegelaten worden.

 
 
 
call_for_makers.png
 
 
 
 

Call for Builders

line_horizontal.png
Background_transp.png

Vanaf februari 2019 organiseren we heel wat building days en weekends. Zo bouwen we de Faire alsook het Maker Café letterlijk eigenhandig op! Een toog, tafels en stoelen, zeteltjes, de standen voor de Makers, … We maken het allemaal zelf, maar we hebben jouw hulp nodig. Ben je handig of sterk en wil je graag deelnemen aan onze buiding days, laat het ons weten via dit inschrijvingsformulier.

 

Call for Volunteers

Background_transp.png

We zijn op zoek naar vrijwilligers: runners, kassamedewerkers, stewards, … Zonder hen, geen Maker Faire. Lijkt het jou leuk om ons te helpen, makers te leren kennen en mee te lopen met een festival? Laat het ons weten via dit inschrijvingsformulier.

 


Graag op de hoogte blijven?
Schrijf je in op onze Maker Faire Gent newsletter.

Background_dark_blue.png

Partners

line_horizontal.png
Background_blue.png