DRONES & LUCHTGOLF ZWEVERS. READY FOR TAKE OFF?

 

Vives Dronelab

Er zweven heel wat vliegende projectielen rond op Maker Faire Gent! In de 2 uur durende workshop van het VIVES IWT-team leer je een drone programmeren. Je codeert je Parrot Drone met de Tynker-app waarna je uitgedaagd wordt om zonder kleerscheuren door het VIVES-Maaklab parcours te vliegen. Toch nog een beetje vliegangst? Waag je aan de drone-vliegsimulator die je bestuurt met een gamecontroller. Eens je de smaak te pakken hebt, kan je ook een professionele drone in werking zien treden in het Dronelab! Ready for take off?

Meer info over Vives Dronelab op Maker Faire Gent hier!


Luchtgolf zwevers

Een luchtgolf zwever, het zou wel een magisch dier kunnen zijn recht uit een Harry Potter-boek. De realiteit is iets minder magisch maar niet minder cool! Met allerlei gerecycleerde materialen maak je je eigen zweefvliegtuigje. En het is niet zomaar een plooivliegtuigje uit papier (voor superdeluxe 3D-objecten uit papier kan je trouwens terecht bij Papercraft Plaza)! Maar een exemplaar dat je zonder wind zelf kan laten vliegen! Hoe dat kan? Misschien kwam er dan toch een beetje magie aan te pas?

Meer info over Luchtgolf zwevers op Maker Faire Gent hier!DEEL DIT BERICHT:

 
Valerie Van der Speeten