EERSTE NAMEN ZIJN GEKEND

 

Vol trots maken we de eerste namen van Maker Faire Gent bekend!

De aftrap van het festival wordt gegeven op vrijdag 3 mei met de opening van het Maker Café  en de Maker Faire Comedy Night. Op de line-up staat onder andere, who elseHenk Rijckaert, drijvende kracht achter het evenement. Lieven Scheire, die net als zijn goede vriend Rijckaert een grote liefde heeft voor het makerschap, praat alles vlotjes aan elkaar als MC van de avond.

Lieven Scheire, die afgelopen najaar te zien was in Team Scheire op Canvas,  keert op zaterdagavond terug met Maker Talks. Hij brengt makers Maria-Christina Ciocci en Ronald Van Ham mee en praat met hen over enkele van hun uitvindingen. Tijdens deze Q&A krijgen bezoekers de kans om al hun brandende vragen te stellen.

Op zaterdag en zondag kan je van 10u tot 18u de Faire bezoeken. Hier kan je je in de eerste plaats laten verbluffen door verschillende soorten makers en hun creaties. Zo vindt op zaterdag de Robotcompetitie van Dwengo plaats. Deze organisatie gaat jaarlijks op zoek naar de slimste én sterkste robot. Telkens strijden twee robots tegen elkaar. Degene die erin slaagt de andere uit de battle circle te duwen, wint. Tot slechts één ultieme Robot Champion overblijft. Lieven Scheire nam alvast een kijkje op een vorige editie. Check de robot race video hier.

Ook mad scientist Anthony Liekens, die we kennen van Team Scheire, komt langs en dat met een bijzondere uitdaging. In The Anthony Liekens Soldeer Challenge wil hij samen met zijn vrienden van Fri3d Camp & Open Garage maar liefst 1.000 mensen (ook kinderen vanaf 6 jaar) leren solderen tijdens het weekend! Schuif aan tafel bij hen en maak in 10 minuten een coole zelf gesoldeerde badge.

Geen maker festival zonder Technopolis, het doe-centrum voor wetenschap en technologie. Op Maker Faire Gent krijg je een teaser van hun gloednieuwe ‘no kids allowed’ zone. Jongeren ouder dan 14 jaar kunnen er leren hoe je custom game controllers kan programmeren, creëren en testen op basis van arduino.

Na het zien van ONBETAALBAAR denk je meer dan eens na voor je iets weggooit. Deze Gentse organisatie blaast nieuw leven in oude objecten en afdankertjes. Van kapotte of ongewenste meubelstukken, een halve deur, een schuifje, een tafel met drie poten, tot zelfs design en antiek.

Bij Creatool is iedereen uitvinder. Kinderen en jongeren worden uitgedaagd om hun fantasie tot leven te wekken met een bouwpakket van houten basiselementen en verbindingsstukken. Van wiel, as en hefboom tot draak, kraan en katapult. Hoe gekker, hoe beter.

Meer makers worden in de loop van de komende weken aangekondigd.

Voor tickets, klik hier.

COMEDY NIGHT_foto5.jpg
MAKER TALKS_foto6.jpg
DWENGO_foto2.png
THE+ANTHONY+LIEKENS_foto1.jpg
ONBETAALBAAR_foto2.png
CREATOOL_foto5.jpg
 

DEEL DIT BERICHT: