EEN NIEUWE LADING VAN 10 NAMEN

 

Een week na de start van de ticketverkoop lossen we al een verse lading namen voor Maker Faire Gent! De 10 nieuwe makers zijn zo cool dat uw veiligheidsbril er spontaan scheef van gaat staan.

We starten het rijtje met Slightly Overdone Studios. Jan De Coster, robotbouwer van beroep, ontwerpt en produceert expressieve en empathische robots. Je kan hem twee keer treffen op de Faire. In een lezing ‘Robots op de rand van het bewustzijn’, komt hij vertellen over de productie van verschillende robots, en de impact op hun omgeving. Daarna kan je ook zelf aan de slag! Jan licht namelijk toe hoe je zelf je aan je eigen robot kan beginnen. Je krijgt ook de kans om zélf in interactie te gaan met de robots. Jan neemt zijn coolste vrienden mee en stelt ze tentoon tijdens de Faire.

Siegfried Croes, een ware nineties kid, heeft zijn Gameboy nooit weggelegd. Hij maakt videogames in retro stijl en pixel art animaties. Laat je inspireren door deze heerlijk nostalgische vorm van game ontwikkeling en probeer zelf enkele van zijn games en applicaties.

Scheur zoals nooit tevoren over het asfalt dankzij Electric Board Solutions en Shift4Me. De ene stelt DIY kits samen waarmee je je eigen elektrische skate- of longboard kan samenstellen. De andere ontwierp een systeem dat automatisch de versnellingen op je fiets schakelt, voor ultiem rijcomfort. Breng je helm mee en waag je aan een testritje!

Steek zelf de handen uit de mouwen! Bij Papercraft Plaza vouw je een simpel blaadje papier om tot coole 3D-figuren. Ook bij De Creatieve STEM kan je je naar hartenlust uitleven. Kinderen tussen 6 en 15 jaar worden er uitgedaagd hun creativiteit los te laten op 3D-printers, lasersnijders en arduino. Wil je graag een souvenirtje meenemen naar huis? Kom de ambacht van lederbewerking uitoefenen bij Lederbewerking Facito. Na een korte workshop ga je naar huis met een zelfgemaakte armband, sleutelhanger of portemonnee.

Daarna kan je gaan luisteren naar Jo Buelens van Right To Repair, die je zal overtuigen dat het veel voordeliger is om iets op te lappen in plaats van het weg te gooien. Ook Tom en Jacotte van het YouTube-kanaal DoediesZot zijn ready to entertain! Ze brengen een mix van wetenschap, muziek en humor in een high energy live performance. Of ga kijken naar de demonstratie van Liglinister, specialisten in special effects make-up en het maken van props uit hout, foam en 3D-print. Tijdens de Faire demonstreren ze hoe je een prosthetic kan schminken en aanbrengen en transformeren ze een persoon van kop tot teen.  

Zo begint uw to do lijstje voor het weekend al mooi aan te dikken!
Binnenkort volgen nog meer namen.
Voor tickets, klik hier.

DEEL DIT BERICHT:

 
Valerie Van der Speeten